sven

”All mat tillagas med äkta kärlek och alltid med de absolut bästa råvarorna. Dessutom med en betoning på det ekologiska och närproducerade.”

Restaurang i Gamla Stan med Svensk husmanskost

Det är inte varje restaurang i Gamla Stan som har specialiserat sig på Svensk husmanskost som vi. Vi vill inte bara lyfta fram den fantastiska smaken i den Svenska maten. Vårat mål är att skapa en fantastisk matupplevelse med bra service, ett underbart interiör och en unik presentation av Sveriges mest kända rätter.

Sverige har flera olika klimat och kulturer vilket gör att maten skiljer sig väsentligt beroende på var man befinner sig. Det är just därför vår restaurang i Gamla Stan har försökt skapa en varierad meny som täcker hela landets mest ikoniska maträtter.

I norra delen av Sverige så är vädret betydligt mycket kallare. I och med det så finns det mycket mindre odlingsbar mark och det finns betydligt mycket mer skog. Det innebär att många av våra traditionella köttbaserade rätter som vår exklusiva hjortinnanlår och så kallad ”Samisk mat” kommer från Lappland och intilliggande län.

Meny med riktig Svensk mat

Många av våra mest traditionella rätter är enkla och har kontrasterande smaker för att skapa en mer spännande matupplevelse. Till exempel är det vanligt att para ihop söt lingonsylt med köttbullar, potatis och brunsås. För att garantera mat av den högsta standarden som fortfarande håller sig till Svensk tradition så använder vi alltid färska råvaror och jobbar med kockar som har lång erfarenhet av att laga Svensk mat av den högsta kvalitén.

Precis som med det Svenska språket och kulturen så har vi lånat maträtter från andra länder i århundraden. Det är numera enklare att hitta Kinarestauranger och pizzerior än restauranger i Stockholm som erbjuder traditionell Svensk husmanskost. Trots att chokladtryffeln härstammar från Chambéry så är den funnits i Svensk matkultur i över hundra år. Det är därför vi vill lyfta fram god mat som har funnits i våra kök i åratal.

Vi hoppas att ni kommer att uppskatta vår noga utvalda meny och ser fram emot att träffa er hos oss.

Vill du veta mer om hur vi jobbar eller de senaste nyheterna i vår meny? Ta i sånt fall en titt på vår Facebooksida!